Poppere til havbars – 3 gode

Poppere til havbars kan ses i denne artikel.

Poppere til havbars er et vidt begreb. Her er dog 3 gode bud på poppere jeg bruger når jeg er ude. De kan alle hver især noget, og på sin vis kan de det samme. Vind og vejr, samt hvilken stang man bruger, har indflydelse på både fangster og fiskeriet.

At fiske med en popper er spændende og et visuelt fantastisk skue. Når havbarsen enten suger popperen ned under overfladen eller angriber den med voldsom hast og aggressivitet, er der næsten ikke noget bedre syn indenfor lystfiskeriet verden.

Alle kan iøvrigt udføre dette fiskeri.

Jenzi popper til havbarsJenzi King Pop – 24 gram – 10 Centimeter

Denne popper kaster godt under de fleste vejrforhold og går en smule dybt i vandet. Den er flydende, som en popper skal være, men den går lidt tungere i vandet, end de andre gode poppere i denne guide.

Den tungere gang gør den nemmere at have med at gøre, når der er lidt bølgegang i vandet. Den ligger mere lige og kontakten til den, er derfor nemmere at holde. På grund af den mere jævne gang i livligere vand, kan en sulten havbars også nemmere ramme rigtigt under jagten.

De 2 kroge der er monteret på denne popper, kan man roligt lade side. Selvom popperen ikke er stor, er den stor nok til at havbarsen kan hugge fra siden uden at blive kroget, skulle man pille den midterste af.

Jenzi King Pop fås i flere forskellige farver.

En anden god popper til fangst af havbarsSavage Gear Pop Pray – 18 gram – 10 centimeter

Denne anden af de 3 gode poppere til havbars, er lettere og går højt i vandet. Den er flydende og sprøjter godt i overfladen, når poppes. Denne egenskab gør den uhyre effektiv når der mørkt. Det sprøjtende vand og de mere kraftige vibrationer den udsender, er nemme at opfange for havbarsen i mørket.

Sagave Gear Pop Pray kaster godt, men er ikke til de lange kast. Og slet ikke i ustadigt vejr/Kraftig vind. Når havbarsenen er tæt under land eller er til at nå fra flyderingen eller pontonbåden, så er denne poppe ideel.

Popperen er tyndere en den ovenstående og det kan være en god ide at afmontere den midterste krog. Det da havbarsen ofte sidder i begge kroge, når denne popper bruges.

Problemet med denne popper er, at Savage Gear fra 2020 ikke længere laver varianten. Måske fordi den er for god? Igen en af de ting indenfor lystfiskeriets verden, som ikke giver mening.

Jeg henviser istedet til de mange Jenzi poppere der på markedet, som er mindst ligeså gode. Nogen af dem, kan købes i onlinebutikken eller den fysiske butik, nævnt nederst.

En lækker popper til havbarsfiskeri fra Rapala. Rapala Saltwater X-Rap Magnum Xplode – 62 gram – 13 centimeter

Denne popper fra Rapala er top-lækker. Den er stor og de kroge der er monteret fra fabrikken, er klart for store til havbarsfiskeriet. Hvis man har i sinde at genudsætte havbarsen vel at mærke. De store kroge, ødelægger alt for meget. Som den i billedet anbefaler jeg, at montere mindre kroge på popperen. 2 kroge er en nødvendighed i denne størrelse.

Popperen her kaster godt under de fleste vind- og vejrforhold. Rapala-popperen er perfekt til de lange kast fra land, med kraftigere stænger. De kraftige stænger er en nødvendighed, da fisken ofte også skal kroges langt ude i kastet. Det kan være svært med en blød stang i dette tilfælde.

Også denne popper kommer i flere farver.

Poppere til havbars – et væld af muligheder

Selvom jeg er glad for de 3 ovennævnte i onlineguiden her, er der mange andre poppere på markedet, som egner sig til havbarsfiskeri i Danmark.

Man kan købe popperne online eller i den fysiske butik her: Kragh´s…

Hvis man ikke ved hvordan man kan fiske med en popper, kan det ses i denne video, hvor havbars fanges: Klik her…

/Jari

error: Content is protected !!