Rapala Saltwater X-Rap Magnum – popper

Poppere til havbars - rapala-saltwater-x-rap-magnum

Rapala Saltwater X-Rap er den tunge popper, som kan nå havbarsene helt ude…

Poppere til havbars er dog et vidt begreb. Vind og vejr, samt hvilken stang og line man bruger, har også indflydelse på fiskeriet. Popperen skal gerne tilpasses de 4 nævnte faktorer og omvendt, når det kommer til stang og line. Kastevægten på stangen skal gerne matche vægten af egnen og linen skal gerne være tyks og stærk til de tunge agn, og gerne lidt tyndere, når der fiskes med de lette.

At fiske med en popper er spændende og et visuelt fantastisk skue. Når havbarsen enten suger popperen ned under overfladen eller angriber den med voldsom hast og aggressivitet, er der næsten ikke noget bedre syn indenfor lystfiskeriet verden.

Alle kan i øvrigt udføre dette fiskeri.

Rapala Saltwater X-Rap Magnum Xplode – 62 gram – 13 centimeter

Denne popper fra Rapala er top-lækker. Den er stor og de kroge der er monteret fra fabrikken, er klart for store til havbarsfiskeriet. Hvis man har i sinde at genudsætte havbarsen vel at mærke. De store kroge, ødelægger alt for meget. Som den i billedet anbefaler jeg, at montere mindre kroge på popperen. 2 kroge er en nødvendighed i denne størrelse.

Popperen her kaster godt under de fleste vind- og vejrforhold. Rapala-popperen er perfekt til de lange kast fra land, med kraftigere stænger. De kraftige stænger er en nødvendighed, da fisken ofte også skal kroges langt ude i kastet. Det kan være svært med en blød stang i dette tilfælde.

Også denne popper kommer i flere farver.

Poppere til havbars – et væld af muligheder

Selvom jeg er glad for den ovennævnte i onlineguiden her, er der mange andre poppere på markedet, som egner sig til havbarsfiskeri i Danmark.

Man kan købe popperne online eller i den fysiske butik her: Kragh´s…

Hvis man ikke ved hvordan man kan fiske med en popper, kan det ses på denne side, hvor havbars fanges: Klik her…

/Jari


Læs også om de gode fiskepladser, som alle er gode til popperfiskeri efter havbars: Fiskepladser…