Fiskegrej til havbarsfiskeri

Fiskegrej til havbarsfiskeri – information

Fiskegrej til havbarsfiskeri er en stor kategori. Der er et væld af muligheder når det kommer til fangst af havbars i Danmark. Havbarsen er en særdeles effektiv rovfisk, som både kan fanges med agnfisk, blink, kystwobler, alm. wobler, jerkbait, flue, popper, samt meget, meget mere…
I valget af de agn denne fiskeart går efter er dog en tydelig rød tråd. Nemlig den, at havbarsene oftest hugger på agn i sølvfarve eller sølv og blå kombineret.

Der er naturligvis flere undtagelser, men ikke mange…

Nogle dage og nogle steder, kan man fange dem tæt under land med let udstyr. Andre dage er tungere udstyr nødvendigt, da der skal kastes langt for at nå dem. At fange havbars kræver først og fremmest at man finder dem. Når fundet er de altid i hughumør. Vil man fange flest havbars så brug sildeimitationer eller brislingeimitationer. Igen… Sølv eller sølv/blå.

I aftenskumringen er farver ofte mindre vigtigte. Her kan poppere uanset farve være meget effektive. Det samme gør sig gældende når det kommer til kystwoblere som går højt i vandet. Kystwoblerne må gerne mere tykke/fyldige istedet for lange og tynde. Det giver flest havbars.

Jeg vil her nævne effektivt fiskegrej til havbarsfiskeri, som egentlig kun er pejlemærker i en endeløs verden af grejvalgsmuligheder…

/Jari