Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr og området omkring, byder på utrolig flot og storslået dansk natur. Dette gør sig både gældende over og under vandet. Fiskepladsen består af store områder med tang, sten og huller. Alt der skal til for at tiltrække fisk, både byttefisk og de der jager dem…

At vadefiske iført waders er klart at foretrække her…

Både havørreder, sej, havbars, makrel og hornfisk jager ved Hirtshals Fyr. Aftenfiskeriet er oftest at foretrække, men fiskeriet på en gråvejrsdag, midt på dagen eller om morgenen, kan være mindst ligeså givende. Under de forhold kan både havørrederne og havbarsene være ganske tæt på land. Det er dog altid en fordel at kunne kaste langt i området.

Man kan også sejle ud i en jolle, båd, pontonbåd, flydering eller evt. kajak, for at kunne affiske mere af fiskepladsen. De lækre bundforhold går ret langt ud, og der er derfor også muligheder for fangst 100-200 meter ude nogle steder.

Ofte er der ret mange lystfiskere på pladsen hen under aften, men pladsen er stor og der er rigeligt med plads…

Det er både muligt at fange havbars med flue og med spin. Det gør sig gældende via. vadefiskeri, såvel som fra vandsiden.

Fiskeriet efter havbars nedenfor Hirtshals Fyr

Det gode fiskeri efter havbars nedenfor Hirtshals Fyr, kan begynde ganske tidligt på året. Oftest fra juni eller juli, men begynder sommeren tidligt, så allerede fra maj. Der er dog ikke mange havbars i maj måned, og de der er kan være ganske langt ude.

Det bedste fiskeri begynder typisk henne omkring august, og strækker sig frem til midt i oktober. Kun en tidlig vinter kan ændre på det faktum.

Større blink fra 25 gram op til ca. 40 gram er at foretrække. Der jages både brisling, sild og tobis i området. Altså større byttefisk. Det er ofte en god idé at matche egen agn med det der jages, når det kommer til havbars. Det er også godt, at kunne komme langt ud i kastet de fleste dage, det kan større agn, nok line på hjulet og en god stang være behjælpelige til.

Der er lagt op til spændende aftenfiskeri, hvor både de helt store havbars og havørreder ofte er at finde – og til tider, at fange…

God fornøjelse

/Jari

Parkering 1: Ved fyret….

Parkering 2: Krage Strand…


Husk at sætte dig ind i de gældende regler for havbarsfiskeri, som kan ændre sig fra år til år: Læs mere…