Vigsø

Havbars kan fanges ved Vigsø i Nordjylland

Vigsø er en fiskeplads, som få. På de helt gode dage, kan man gå imellem bunkerne og fange havbars. Det tilføjer på sin vis en helt ny gren indenfor streetfishing. Byen i vandet.

Dog vil jeg henvise til fiskeriet over tangbælterne, som er at finde fra den første bunker fra parkeringspladsen. Her skal ofte de helt lange kast til og gerne lange spinstop. Det gøres mest effektivt med rotationsblink. Snurrebassen, Fladbukken, skruen m.fl…

Denne fiskeplads er ikke et sikkert kort, men det er der ikke mange der er. Den er til gengæld let tilgængelig og har sine gode dage uanset vind og vejr.

Vigså byder i ny og næ også på flotte havørreder.

Man skal gerne benytte waders for at komme ude og kaste over dybere vand, men i sommersæsonen kan man sagtens stå i vandet i shorts/badetøj.

Se denne video fra Vigsø, hvor jeg fanger en havbars: Klik her…

Fiskeriet efter havbars ved Vigsø

Fiskepladsen er god, både når solen skinner og i overskyet vejr. En del hornfisk er også at finde og fange under fiskeriet og de jager typisk samme sted, som de mange havbars i området.

De lange kast er nødvendige, gerne 50-70 meter ud d.v.s. – ud på den anden side af tangbælterne. Tungere blink og længere stænger kan være en fordel. En 9-fods-stang der kan kaste op til min 30 gram eksempelvis. Brug gerne smallere blink for at komme længere ud og ned i dybden. Skeblink er der ofte ikke den store fidus i, slet ikke når vinden blæser.

Man kan både bruge blink, kystwoblere og tungere “kastevenlige” poppere ved Vigsø. Skumringen er poppertid.

Brug alt fra 30-36 gram. m.fl. Hvordan popperen ser ud/hvilken farve den har, er uden betydning i mørket.

Fluefiskeren kan i langt de fleste tilfælde, ikke komme langt nok ud her… Det er ikke ofte de kommer langt ind ved Vigsø.

God fornøjelse

/Jari

Parkering: Olsen Bandens Parkeringsplads…