Agger

Agger havbars fanget af Jari

Agger er endnu en af mine favoritter. Og med god grund. Dette er en af de sikreste pladser til fangst af havbars når vandet er klart. Desuden fanges der ofte store havbars her. Det generelt dybe vand og de store sten-høfder, giver havbarsene masser af jagt-områder. Hver høfde fungerer som et rev, hvor byttefisk kan gemme sig. Men havbarsen er “klog”, så den ved hvor den skal lede og det gør vi mennesker jo så også, af naturlige og logiske årsager.

Hertil skal tilføjes, at havbarsene også kommer helt ind i brændingen, langs stranden imellem høfderne, specielt henunder aften.

Dette er en af fiskepladserne til fangst af havbars, hvor man meget ofte også fanger makrel under fiskeriet.

Jeg anbefaler specielt følgende høfder. 89, 90, 94 og 95.

Vær opmærksom på, at de yderste sten kan være glatte når våde, nogensteder er cementen på høfderne tilmed også glatte. Gå aldrig ud på høfderne når der er bølger. Det er nemt at blive skylle ned og med ud, hvor det ikke er sjovt.

Fiskeriet efter havbars ved Agger

Det kan altid betale sig at fiske efter havbarsene langs stranden, såvel som fra høfderne. Men de rev og tangbælter der er udfor nogen af høfderne, gør fiskeriet bedst der. Der er flere høfder der kan gøre sig gældende, udover de ovennævnte, men der skal også være lidt til fantasien og den eventyrlystne.

Der er ingen begrænsninger ved Agger. De flotte havbars kan fanges langt inde og langt ude, uanset hvor man fisker fra i området.

Der skal arbejdes. Ikke kun med at finde dem, men nogengange også med tålmodigheden. For de kommer, men hvornår de gør det i løbet af dagen, er en helt anden sag. Skulle jeg pege på en periode i løbet af et døgn, så er det aftenfiskeriet og langt ind i skumringen og nogle timer derefter.

Fisker man fra høfderne, kan jeg klart anbefale længere stænger. Både når havbars skal landes, samt når man skal have agnen op over stenene.

Se denne video, hvor jeg er så heldig at fange en havbars på 3,7 kg. fra Agger: Klik her…

God fornøjelse

/Jari

Parkering: Vesterhavsvej…

Hvilket fiskegrej jeg anbefaler, samt hvilke stænger i hvilke områder, kan man læse om i denne artikel: Fiskegrej og udstyr…