Hanstholm Nordmole

Hanstholm Nordmole er en god fiskeplads til fangst af havbars.

Hanstholm Nordmole består af store sten. Molen er ny og er på sin vis et rev, hvor både små og store fisk kan gemme sig. Og på grund af naturens finurlige sammenfald, er det naturligvis også af den grund, stedet hvor der jages.

Det er vigtigt at gå forsigtigt på stenene, nogle af de store huller imellem dem er så dybe, at det kan være svært at komme op igen når først dernede. De nederste sten – nede ved vandet, kan være særdeles glatte.

Det er en fordel at have et langskaftet landingsnet med, ligesom det kan være det ved alle andre stenmoler og store høfder.

Man kan fange havbars langs stenene, samt langt ude i kastet. Morgen og aften kan til tider være bedst. Har der ikke været uv.-jægere i et stykke tid, står de gerne kontinuerligt helt inde ved og imellem stenene.

En uv-jæger kan ødelægge havbars fiskeriet langs stenene for alle de lystfiskere, som ellers kunne have fanget en del havbars den dag. Da molen blev bygget, var der ingen der var klar over denne mulighed og der blev fanget fisk langs stenene hver dag. I dag ligger der uv.-jægere flere gange i løbet af en dag, og derfor finder de fleste havbars andre steder at være, når en “jæger” har været forbi. Dem der ikke bliver skudt.

Der skal være plads til alle, men i dette tilfælde, ødelægger jagten al fiskeri for stangfiskere. Mest fordi der jages så ofte.

Ærgerligt.

Obs: I 2022/2023

Det ser ud til at man ikke længere må gå ud på stenene, Det betyder i stedet at man kun kan fiske langs stenene via. brugen af en pontonbåd, flydering, jolle, båd eller kajak m.m.

Sørens også!

Fiskeriet efter havbars ved Hanstholm Nordmole

Jeg har fanget havbars med shads imellem stenene. Også spinfluer med sølv og sort flash og tungt jig-hoved. Man kan også bruge et flåd og en hel brisling, tobis etc.

Nogle morgener kan man fange sine havbars helt ude i kastet hvor de, hvis man er heldig,  jager højt og synligt i overfladen.

Jeg bruger typisk blink fra 28-40 gram i sølv.

Hvis man er i tvivl om, hvor man må fiske i og omkring Hanstholm Havn, kan man kontakte havnekontoret. Telefonnummer m.m. kan findes her: Havnekontoret…

Om aftenen er området ofte fyldt med makrel og jeg vil påpege, at fiskeriet efter havbars er bedst i sensommeren på denne fiskeplads. Ganske som det er det fra pladsen, som man kan se på fra molen: Stranden imellem molerne…

Jeg anbefaler at være 2 under fiskeriet her, mest for sikkerhedens skyld.

God fornøjelse

/Jari

Parkering: Nordre Strandvej…