Havbars i skumringen

Havbars i skumringen kan være et visuelt spektakulært skue.

Havbars i skumringen… Når solen går ned, 1 time før og ca. 2 timer derefter, kan man opleve noget helt unikt fiskeri. Havbarsen jager ofte højt i vandet, på de helt rigtige fiskepladser. D.v.s. at man kan fiske med poppere eller popperfluer bl.a. og se havbarsen angribe ens agn meget visuelt i overfladen.

Fiskeriet med blink kan også være givende, men der kommer et tidspunkt, hvor popperfiskeriet tager over og fangsterne via. brugen af en popper, bliver flere end med andre agn.

Der er naturligvis mange muligheder for at fange havbars, uanset tid på døgnet. Man kan også eksempelvis bruge et flåd og en brisling, en sild eller tobis, helst påsat en trekrog. Brug flåd som i forvejen er vægt-belastede i bunden. Fiskemetoderne kan læses mere om her på siden under, Fiskegrej og udstyr til fangst af havbars.

Havbars i skumringen – pladserne

Der er egentlig ikke nogen regel for, hvilke fiskepladser der fisker bedst i skumringen. Jeg har dog fundet en rød tråd imellem de pladser, hvor jeg oftest oplever dette fascinerende og sjove fiskeri.

Fiskepladser med en høj revle længere ude og dybere render på indersiden og ydersiden af denne. Sådan en fiskeplads giver ofte jagende havbars i skumringen. De jager over revlerne, samt typisk på ydersiden, men kan til tider komme på indersiden også.

Flere høfder rundt omkring langs vestkysten har rev ude foran. Her kan man også opleve fænomenet.

Generelt kan man sige, at lavvandede fiskepladser med tang, stenrev og pladser med ren sand, men med dybere render, er de bedste fiskepladser til fangst af havbars i skumringen. Der er dog undtagelser. Nogen steder hvor vandet er virkelig dybt, kan de også jage højt-svømmende brisling m.m.

En af de mange undtagelser til en f.eks. ren, flad sandbunds-fiskeplads, hvor de ikke så ofte befinder sig er, at en stime havbars eller nogle stykker har fulgt en stime småfisk ind over sandet, og i det øjeblik, sætter al den naturskabte instinktive sikkerhed over styr i deres jagt efter føde.

Agn til fiskeri skumringen

Min favorit agn til skumrings-fiskeriet er popperen. Den er langt mere effektiv end alle andre overfladeagn. Det gælder også når mørket for alvor falder på. Den larmer og laver en god bred og synlig silhuet.

En af de helt gode fiskepladser, hvor man kan benytte denne fiskemetode er, Skagen Nordstrand. Med revler og render er det tit og ofte, at fiskene trækker ind og jager over revlerne og i renderne henunder aften. Se den her: Skagen Nordstrand…

Fiskepladsen i Skagen er også en glimrende plads til fangst af havørreder. Se blandt andet denne video derfra: Skagen havørred…

Der er også et utal af fiskepladser imellem Hirtshals og Hanstholm, som byder på gode muligheder for overfladefiskeri efter havbars i aftenskumringen. De kan også findes her på siden.

Se fiskevideoen med popperfiskeri efter havbars under video-sektionen her på siden…

God fornøjelse

/Jari


Køb poppere og blink til havbars i denne butik, som ligger nær flere gode havbars-fiskepladser: Kragh´s…