Stavsild ved Thorsminde Havn

Stavsild ved Thorsminde Havn

Stavsild ved Thorsminde Havn, er en årlig tilbagevende begivenhed. Denne enorme sild kan blive over 50 cm. lang og ankommer typisk til havnen i juli/august.

Stavsilden smager fortrinligt, men da der er tale om en sild, er der mange ben i fisken. Der er ikke forskel på, hvordan man kan tilberede en stavsild, i forhold til metoderne anvendt til almindelige sild.

Stavsilden er Danmarks svar på en tarpon. Ganske som en tarpon, både springer og tailwalker denne eksplosive danske sild.

Lystfiskeri efter stavsild ved Thorsminde Havn

Alt i alt er der tale om en, tæt på altædende, rovfisk. Ganske som den almindelige sild, spiser stavsilden også fisk. Forskellen er bare at stavsilden gerne æder den almindelige sild og brislinger. Den æder også mindre fisk og derfor kan man på sin vis, fange den med de fleste former for agn. Se videoen længere nede, som viser en stavsild hugge på et blink på 40 gram.

Man kan som nævnt, bruge mange forskellige former for agn til fangst af denne fiskeart. Eksempelvis blink, kystwoblere, jerkbaits, shads, fluer, jigs, sildeforfang, makrelforfang, agnfisk og fiskestykker m.m.

Da der er en del eksplosivitet forbundet med kampen med en stavsild, er det ofte at man via. brugen af silde- eller makrelforfang, mister en del, når flere hugger på en gang. Derudover ødelægger man mundene på dem der slipper væk – eller minimum risikerer det. Derfor råder jeg til, at man kun bruger metoder, som kun fanger en ad gangen.

God fornøjelse med dit lystfiskeri efter stavsild ved Thorsminde Havn.

/Jari – Lystfiskeri i Danmark…

Video fra Thorsminde Havn

play-sharp-fill